Irak: Pariserhjul och stor politik


Sällan har jag sett så hög täthet av nöjesparker, och sällan har jag upplevt en så ansträngd tystnad.

Aarseth är statsmästare och vanligt journalist i New Age.
e-post: tori.aarseth@gmail.com
Publicerad: 15 september 2016

Vanligtvis kan man lära känna en stad genom att vara ute och suga in intryck, men här finns höga murar och lite folk att se. Skalan har snett över mitten av 40-talet och det finns en het vind. Det känns som att stå inne i en jätte-hårtork. Var är alla människor? De få som är utanför ser på mig som om jag har fallit från månen. En av dem muttlar något obegripligt: ​​"... galet ..." är allt jag kan höra. Är det för att du inte bara kan gå ut i denna hetta, eller är det för att vita kvinnor inte har något att göra i den här delen av världen? Jag vet inte. Det är länge sedan jag senast kände mig så vit och okunnig.

Det är helg. På en …

Kära läsare. du måste vara abonnent (NOK 69 / månad) för att läsa mer än en gratis artikel per dag. Kom tillbaka imorgon eller logga in.

Prenumeration 195 kvartal NOK