En sen hippie bekänner


GATEAVISA: NEW TIME skriver ut en av uppsatserna i en ny bok om Gateavisa. Här är en reflektion över hur de i den postmodernistiska andan var tvungna att uppfinna sig själva som en tidskrift på åttiotalet: I redaktionerna var alla i stort sett oense med alla i allt från layout till USA: s utrikespolitik. Här var lila undershirts, jackor från loppmarknader, rullar och böcker om ekokrisen.

e-post: eriksen@sai.uio.no
Publicerad: 9 september 2020

Jag var en sen hippie. OK då, jag lyckades aldrig få hår i axellängd. Och ja, jag studerade vid universitetet och slutade med att ta fler prov än jag ursprungligen hade tänkt mig. Dessutom arbetade jag som nattvakt på ett hotell och tog på mig en vit skjorta tre nätter i veckan. Du får inte mycket kredit för det, du har inte bränt så många broar eller lagt något speciellt på spel: du har stannat på säker mark när du spelar uppror. Visst, men detta är ödet för alla rebeller i ett land som Norge, där de aldrig slutar sy kuddar under dina armar oavsett hur giriga och upproriska du är. Men för att tala för mig själv skulle jag argumentera för att jag i grunden var en sen hippie även när jag ...

Kära läsare. du måste vara abonnent (69kr / månad) för att läsa fler artiklar idag. Kom tillbaka i morgon, eller logga in nedan om du har prenumeration.

logga in

Prenumeration 195 kvartal NOK