«Så du är från Norge? Oslo! Vem tror du att Jerusalem tillhör; oss eller muslimerna? ”Jag svarar inte, bara titta på honom när han lägger vattenflaskan i en plastpåse. Tidningsbladet stirrar tillbaka. ”Jag tror på att dela. Och jag behöver inte en väska, säger jag lågt. ”Vi var här först!” Svarar han aggressivt. Jag sänker blicken, min hjärtfrekvens ökar, min kropp skakar.

Det har varit fem avkopplande dagar i Tel Aviv, den israeliska bubblan vid Medelhavet. Staden har drygt 400 000 invånare och är känd för sin festkultur och soliga strand. Staden som sägs aldrig sova tar emot 3,8 miljoner turister varje år. Och jag har glatt mig över välbefinnande, förvånansvärt lätt. Trots alla tider ...

Kära läsare. du måste vara abonnent (NOK 69 / månad) för att läsa mer än en gratis artikel per dag. Kom tillbaka imorgon eller logga in.

Prenumeration 195 kvartal NOK