Ittaf, palestinier misslyckades självmordsbombningar efter många års fängelse


Palestina Annex: Ramallah (2014)

Ansvarig redaktör i Ny Tid.
e-post: truls@nytid.no
Publicerad: 30 juli 2020

- Varför beslutade du om en militant självmordsoperation?

- Du kan förvänta dig ett komplicerat svar. Men är inte Israels ockupation - som förstör oss som människor - tillräckligt stor anledning och motivation att göra något sådant? Vi palestinier har en stor stolthet och längtan efter frihet i oss, tillräckligt för att bli martyrer.

- Så vad hände?

Planen var att samla in tillräckligt med information så att jag kunde komma till presidentens huvudkontor och sedan spränga bilbomben med mig själv i bilen. Jag är inte en självmordsbombare, jag är en martyr.

- För att döda dig själv?

- Människor älskar livet, men ett liv utan frihet är som att vara död. Jag lämnade när jag var ung ...

Kära läsare. du måste vara abonnent (69kr / månad) för att läsa fler artiklar idag. Kom tillbaka i morgon, eller logga in nedan om du har prenumeration.

logga in

Prenumeration 195 kvartal NOK