FOTOGRAFEN: Skönhet, lidande, rikedom, fattigdom, ytlighet och våldtäkta barn är olika sidor av samma mynt, säger fotograf Marco Di Lauro, som tillbringade en vecka med Röda korset i Bergamo under covid-19-utbrottet.

- Du började fotografera analogt med en Olympus OM10-kamera, sedan med en från Canon, och utvecklade bilderna själv. Vilken kamera använder du nu? Och hur upplevde du övergången till digital fotografering? Blir kvaliteten sämre, eller ger det dig fler alternativ?

- Jag började med Olympus OM10 eftersom det var min mamma kamera, och hon lärde mig att ta bilder med det. När jag började fotografera professionellt 1998 använde jag Nikon-kameror till slutet av Irak-kriget 2005. När jag kom hem från Irak var min utrustning trasig och jag var tvungen att köpa en ny. Jag valde Canon eftersom det var så ekonomiskt. För mig är en kamera lika bra som en annan. Kamera- och fotografitekniker intresserar mig inte och har aldrig gjort det. För mig är en kamera ett verktyg i linje med ett kylskåp eller en mixer, och tekniken tröttnar mig ihjäl. Hur som helst, jag är en digital fotograf, jag gjorde bara analog fotografering under de första två åren kosovo.
.

Kära läsare. Du har läst över 15 gratisartiklar, vi kan därför be dig att prenumerera Prenumeration? Då kan du läsa allt (inklusive tidningarna) för 69 NOK.

Prenumeration 195 kvartal NOK