Stadens halsiga rep


Resebrev: Det är inte för ingenting att detta är den mest mytologiserade staden i världen, och kanske en av de mest noga.

e-post: ors@olerobertsunde.com
Publicerad: 7 juli 2015

Min svärförälder hade aldrig varit i New York, och när min son skulle spendera en resa på henne (som en försenad 40-årsdag), tog han bladet ur munnen och undrade om vi kunde sitta barnvakt för våra två barnbarn (fem år och tre år) under deras långa helg i denna galna stad; det kommer inte, sa min fru, du måste ta en hel vecka, och jag tilllade; vi kan vara barnpass där borta lika trevligt som här.
Och så var det, med en direktflyg - sju timmar - från Oslo till New York; trånga som alltid, och det finns alltid någon framför mig som vid döden och livet måste sänka baksidan av stolen och jag blir lika irriterad varje gång, även under måltiden; det är som att äta en måltid i en bur - ...

Kära läsare. du måste vara abonnent (NOK 69 / månad) för att läsa mer än en gratis artikel per dag. Kom tillbaka imorgon eller logga in.

Prenumeration 195 kvartal NOK